Hukuk Fakültesi Dikey Geçiş

Süleymaniye Camii

Süleymaniye Camii, Hanya, Bosna, Mısır, Kandiye gibi azınlıkların valiliğini yapan vezir Kâmil Ahmet Paşa tarafından 1757 yılında inşa ettirilerek Kâmil...

Süleymaniye Camii

Hanya, Bosna, Mısır, Kandiye gibi azınlıkların valiliğini yapan vezir Kâmil Ahmet Paşa tarafından 1757 yılında inşa ettirilerek Kâmil Ahmed Paşa Mescidi adını almıştır. Daha sonra zamanla tahrip edilerek yıkılan bu caminin yerine 1816 yılında Süleyman Paşa tarafından yeniden inşa ettirilerek Süleymani Camii adını almıştır.

Yurtdışı eğitim seçeneklerinden Bosna Hersek’i değerlendirmeye ne dersiniz? Bosna Hersek son yıllarda gittikçe artırdığı popülaritesi ile yurtdışı eğitiminde üst sıralarda kendine yer bulmaya başlamıştır. Artan eğitim kalitesi, Avrupa standartlarında yaşam koşulları ile Bosna Hersek sizlere kapılarını sonuna dek açmıştır.

Bosna Hersek’in merkezinde güzeller güzeli Travnik şehrinde üniversite okumaya ne dersiniz? Tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü bu şehirde kendinizi ülkenizde gibi hissedebileceğiniz pek çok emare bulunmaktadır. Travnik Osmanlı döneminde ünlü devlet adamlarının yetiştirildiği bir şehir olmuştur. Dolayısıyla günümüzde de vezirler şehri diye bilinen bu şehirde Osmanlıya ait sayısız tarihi eser mevcudiyetini korumaktadır.

Travnik’te Osmanlı döneminden kalan en önemli eserlerden biri Süleymaniye Camii’dir. Travnik de bulunan sayısız camiinin arasında belki de en görkemlisi olan Süleymaniye Camii 1816 yılında Süleyman paşa tarafından yaptırılmış bir eserdir. Rumeli’ye özgü bezemelerle süslü camii günümüzde Müslümanların toplanma yeri olmaktadır.

Dış ve İç Mirasiyle Tam Bir Sanat Eseri

Travnik’ de Osmanlıdan kalan onlarca camii arasında kendinizi ülkenizde gibi hissedeceksiniz. Süleymaniye Camii’ nin başı çektiği bu camiler topluluğu öyle meşhurdur ki neredeyse bir kadraja 40 camii sığdığı söylentisi meşhurdur. Tüm bu camilerden yükselen ezan sesleri ile kendinizi bu şehirde yabancı hissetmeyeceksiniz.

Travnik’te öğrenci olmak son derece kolaydır. Uygun fiyatlı yaşam koşulları ile çok büyük bütçeler ayırmadan üstelik Türkçe dil imkânıyla öğrenim görebileceğiniz bir üniversite hayatı sizleri beklemektedir. Alanında meşhur akademik kadrosu ile modern çağdaş bir eğitim ile mesleki becerilere dayalı bir öğrenimi benimseyeceksiniz. Dilerseniz staj yapabileceğiniz üniversite eğitimi ile geleceğe tam donanımlı hazırlanabileceksiniz.

Üniversite eğitiminde sadece üniversite değil, eğitim görülen şehir ve ülke de oldukça önemlidir. Her imkânıyla tam bir öğrenci şehri olan Travnik şehri üniversite öğrencilerine harika bir öğrencilik imkânı sunmaktadır.

Bosna Hersek Camiler

Bosna-Hersek’teki (BH) İslam tarihi, hem barışın hem de çekişmenin tarihidir. Bosna-Hersek’teki iki büyük Müslüman grup, Boşnak olarak da adlandırılan Bosnalı Müslümanlar ve Arnavut Müslümanlardır. Bugün Bosna Hersek nüfusunun %90’ından fazlası Müslüman, geri kalanı ise Hristiyan. Ülkenin karmaşık ve kanlı bir geçmişi var, ancak bu dini gruplar ortak bir amaç etrafında birleştikçe geleceği parlak görünüyor.

Muhammed, yedinci yüzyılda şu anda Bosna-Hersek ve Sırbistan bölgeleri olan İslam’ı kurdu. Muhammed, takipçilerini yedinci yüzyılın başlarında Arabistan’ı fethetmek için Mekke’den çıkardı. Arabistan’ı fethettikten sonra, Muhammed’in ordusu Şam şehrini fethetti ve yağmaladı. Ayrıca, topluluğuna karşı eski önyargıları deviren bir devrimle Mekke’yi fethettiler. Muhammed, Mekke’yi fethettikten sonra Medine’de yeni bir karargâh kurdu. Çeşitli bölgelere liderler atayarak ve yeni toprakları fethetmek için askeri komutanlar atayarak dinini genişletmeye devam etti; Bu, Mekke’den Medine’ye hicret veya göç olarak bilinir. Zamanla, Müslüman orduları Arap Yarımadası ve İran’ın çoğunu fethetti. Bugün, bu bölgelerin her ikisi de ağırlıklı olarak Müslümandır, ancak dini miraslarını medreseler olarak bilinen Kuran okulları aracılığıyla Muhammed’e kadar izlerler. Muhammed’in askerlerine katletmelerini emrettiği şehirleri fethetti. Arabistan’ı fethi sırasında Muhammed, askerlerini Saraybosna şehri üzerinden, şimdi İstanbul, Türkiye olan Konstantinopolis’e giderken yürüdü. Geleneksel Müslüman hesaplarına göre Muhammed, birliklerine Konstantinopolis’e geçmeden önce Şam’da yaşayan tüm erkekleri, kadınları ve çocukları katletmelerini emretti. Bu, günümüz Türkçesinde Konstantinopolis kuşatması veya orhansizatsiya (yayılmacılık) olarak bilinir. Konstantinopolis’in fethi dünya tarihinin bir parçası haline geldi çünkü Konstantin, Konstantin’in yaşadığı dönemde Roma başkentini oraya taşıdıktan sonra Roma Hristiyanlığının başkenti oldu – ama burası aynı zamanda Muhammed’in yüzyıllar önce Avrupa’nın en eski şehirlerinden birini kuşattığı yerdi. Her iki eski kültür de bu yeni din tarafından vahşice hedef alındı, böylece mesajı Avrupa’ya yayılabilirdi – sonunda Hıristiyanlığın paganizmin yerini alacağı yerdi.

Bosnalı Müslümanlar parlak bir gelecek kadar karanlık bir geçmişe de katlandılar. 1389-1390’da Bosna merkezli Avusturya, Osmanlı İmparatorluğu’nun güneydoğu Avrupa’ya yayılması sırasında Türkiye tarafından fethedildi. Ancak birçok Bosnalı Müslüman, I. ve II. Dünya Savaşları sırasında Avusturya’nın yanında eski yurttaşlarına karşı savaştı. İkinci Dünya Savaşı sırasında Bosna’dan 453 asker her iki tarafta savaştı – 453’ü Almanya için, 453’ü Yugoslavya için, 453’ü Bulgaristan için, 453’ü Yunanistan için, 453’ü yine Bulgaristan için savaştı. Geçmişteki baskı altındaki bu cesarete rağmen, bugün birçok Bosnalı Müslüman, 2. çekişme- yedi yüzyıldır Avrupa’nın bu bölümünü şekillendiren kesintisiz bir döngü. Muhammed İslam’ı şimdiki Bosna-Hersek’te kurdu; yandaşları daha sonra Şam’ı katlettiler ve fetih yoluyla dinlerini başka yerlerde daha da genişlettiler. Bugün, birçok Bosnalı Müslüman, onlarca yıl önce İkinci Dünya Savaşı’nda askerlerini kendilerine karşı kullandıkları için hem Avusturya’ya hem de Almanya’ya hâlâ kızgınlık besliyorlar, ancak onlar, ülkeleri bir düşman güç tarafından işgal edildiğinde II. Muhammed’in yedi asır önce dinini kurmasından bu yana İslam, Bosna’da yaşamın ayrılmaz bir parçası olmuştur; bugün birçok Bosnalı Müslüman, yurtdışındaki zorbalığa karşı mevcut savaşlar sırasında bir kez daha baskı altında cesur savaş zamanı müttefikleri olarak ülkelerinin geleneğini sürdürmeye devam ediyor.

Üniversitenin Haritası

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]

Tarafından desteklenmektedir WordPress. Tarafından tasarlanmıştır WooThemes

Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!